Moves lanceert in regio Den Haag / Rotterdam

Makkelijker en slimmer: binnen dezelfde app al je vervoer regelen…

Makkelijker en slimmer: binnen dezelfde app al je vervoer regelen

Nu de samenleving heropent en reizen weer meer vanzelfsprekend wordt, is het perfecte moment aangebroken om dat reizen op een slimmere en gemakkelijkere manier te regelen. De regio Rotterdam / Den Haag heeft de primeur van Moves, een nieuw platform dat je woon-werkverkeer en andere reizen regelt. Geen gedoe meer met afzonderlijke kaartjes, abonnementen, bonnetjes en verschillende apps voor tram, trein, bus, deelfiets, deelauto, (water)taxi of metro. Dankzij Moves wordt reizen simpel. En steeds slimmer. Moves is bovendien nog volop in ontwikkeling. Zo worden de komende tijd steeds meer vervoersmiddelen en aanbieders – regionaal en landelijk – aan Moves toegevoegd.

Moves voegt de voordelen van vele belangrijke vervoersaanbieders samen. Daarmee is een nieuwe, makkelijke manier van reizen vanaf vandaag mogelijk voor bewoners, werknemers en zelfs buitenlandse toeristen in de regio. Binnen het Moves-platform staat de gebruiker centraal: hoe krijg je zo simpel mogelijk de beste alternatieven om op plaats van bestemming te komen: het snelst, goedkoopst, gezondst of meest duurzaam. De ervaring van de partners die samenwerken binnen het Moves-platform en slimme toepassing van technologie maken Moves mogelijk. Daarmee zet Moves zich in voor een nieuwe beweging in de regio.

Moves betekent slimmer reizen

De Moves-apps maken gebruik van de mobiliteitsmogelijkheden die de regio te bieden heeft en stelt de optimale mix samen voor een reis van deur tot deur. Handige informatie is direct zichtbaar in de app. Denk aan de verwachte drukte naar een populaire bestemming. Deze drukte kun je vermijden door bijvoorbeeld de auto te parkeren aan de rand van de stad en op een deelfiets over te stappen. Ook aan een reis per openbaar vervoer kunnen bijvoorbeeld simpel deelfietsen en scooters worden toegevoegd.

Everybody moves – voor elke reiziger

Moves is een initiatief van drie voorlopers uit de mobiliteitssector: reisplanner 9292, internationaal ticket platform Tranzer en Pon, één van de grootste ondernemingen op het gebied van mobiliteit in Nederland. Moves is beschikbaar in drie varianten. Ten eerste is er de app voor werkgevers en werknemers. Daarnaast is er 9292 moves, als onderdeel van de grootste reisplanner app van Nederland. En tenslotte is Moves er voor (internationale) reizigers met reis-app Tranzer. De drie Moves-apps zijn vanaf vandaag te downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

Voor werkgevers: het nieuwe reizen

Zeker nu veel werknemers niet meer elke dag naar kantoor reizen, is Moves een ideale partner voor werkgevers. De Moves-app betekent: geen (dure) abonnementen meer, maar alleen betalen bij gebruik. Vanuit de app kunnen werknemers reizen op rekening van de werkgever, of hun zakelijke of woon-werk reiskosten direct declareren. De reis plannen op basis van CO2-uitstoot ondersteunt duurzaam ondernemen. De eerste bedrijven zijn reeds gestart met Moves.

Voor bewoners én bezoekers: slim en makkelijk

9292 biedt, als bekende reisplanner, met 9292 moves de mogelijkheid een complete reis te plannen inclusief deelfiets of -scooter, maar ook tickets te boeken en betalen voor de geplande OV-reis. De verwachte drukte tijdens de geplande reis wordt inzichtelijk gemaakt met een drukte-indicator. 

Via Tranzer kunnen internationale reizigers hun vervoer regelen in hun eigen taal en met eigen betaalmethoden. Dus vanaf de aankomst op de luchthaven of het treinstation tot aan het vertrek. 

Better together

Moves maakt onderdeel uit van het landelijke MaaS (Mobility as a Service) programma, geïnitieerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De nieuwe dienst lanceert onder het motto ‘better together’, dat refereert aan een betere manier van reizen met vernieuwende combinaties van vervoer. De unieke samenwerking tussen vervoerders, app-aanbieders en gemeenten vormt de basis om vervoersmiddelen op de juiste locatie voor het juiste publiek beschikbaar te maken. Moves is er dankzij de ambities en ondersteuning van de gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, Rotterdam The Hague Airport, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, De Verkeersonderneming en Schiphol Real Estate. De regio Den Haag/Rotterdam krijgt dan ook de primeur, al genieten reizigers al direct van een landelijke dekking. “Met Moves wordt het reizen binnen onze regio een enorme stap makkelijker gemaakt” zegt Roger Demkes van De Verkeersonderneming. “Het levert daarnaast steden op die prettiger zijn om in te leven en werken, die schoner zijn en beter bereikbaar. De komende maanden gaan we reizigers in de regio met veel energie enthousiast maken om slimmer en makkelijker te reizen met Moves.”

Kijk hier voor meer informatie over de app

Of download de app direct in de App store of Google Play Store!

Dit is meer nieuws

Naar al het nieuws