Mobiliteitsapp Moves nu inclusief één van Europa’s grootste deelfiets aanbieders Donkey Republic!

Vanaf vandaag zijn de deelfietsen van Donkey Republic beschikbaar via mobiliteitsplatform Moves. Daarmee heeft Moves een primeur te pakken.

Rotterdam/ Den Haag, 30 augustus 2021 – Vanaf vandaag zijn de deelfietsen van Donkey Republic beschikbaar via mobiliteitsplatform Moves. Daarmee heeft Moves een primeur te pakken. Zo is het mogelijk om via een paar drukken op de knop, je complete reis te boeken, van deur tot deur, inclusief alle denkbare vormen van vervoer en nu dus ook: de deelfietsen van Donkey Republic. Geen gedoe meer met afzonderlijke kaartjes, abonnementen, bonnetjes en verschillende apps voor tram, trein, bus, deelfiets, deelauto, (water)taxi of metro. Dankzij Moves wordt reizen simpel. En steeds slimmer.

Hoe het werkt

De Moves-app is te downloaden in de App store of Google Play Store. Wanneer je jouw reis plant met Moves, zijn alle fietsen en e-bikes van Donkey Republic direct zichtbaar in de app. Selecteer de fiets of e-bike die je wilt gebruiken en voeg deze toe aan je reis. Helemaal handig als je aansluitend op je OV- of autoreis het laatste stuk af wil leggen op de fiets. Het hele proces van plannen, boeken en betalen wordt geregeld binnen de Moves-app. Na de betaling, open je zelfs het slot met de app en kun je direct op pad. 

Simpel, slim en duurzaam

Donkey Republic is één van Europa’s grootste aanbieders van deelfietsen, met rond de 13.000 deelfietsen in 70 Europese steden. Erdem Ovacik, CEO en medeoprichter van Donkey Republic: “Donkey Republic hanteert de pay-off: ‘Every Ride Counts!’. Dit omdat we echt geloven dat elke rit een verschil maakt. We werken samen met academici over hoe we samen steden kunnen verduurzamen. We berekenen de impact van de emissie van elke fietsrit en hoeveel deze bijdraagt aan de verbetering van de gezondheid. Tegelijk is gemak een absolute ‘must’ voor onze gebruikers en willen we de keuze om de fiets te pakken in plaats van de auto zo makkelijk mogelijk maken. We zien dan ook de volle integratie met partners zoals Moves als een mijlpaal onderweg naar de toekomst van mobiliteit.” Maud van Alphen, general manager Moves: “Moves is trots dat wij als eerste app de deelfietsen van Donkey Republic mogen opnemen. Moves wil reizen slimmer, simpeler en duurzamer maken. De deelfietsen van Donkey Republic dragen perfect bij aan deze ambitie.” 

Over Moves

Moves voegt de voordelen van vele vervoersaanbieders samen. Daarmee is een nieuwe, makkelijke manier van reizen mogelijk voor bewoners, werknemers en zelfs (buitenlandse) toeristen. Moves is een initiatief van drie voorlopers uit de mobiliteitssector: reisplanner 9292, internationaal ticketplatform Tranzer en Pon, één van de grootste ondernemingen op het gebied van mobiliteit in Nederland. Moves is beschikbaar in drie varianten. Ten eerste is er de app voor werkgevers en werknemers. Daarnaast is er 9292 moves, als onderdeel van de grootste reisplanner app van Nederland. En tenslotte is Moves er voor (internationale) reizigers met reis-app Tranzer. Moves is mede tot stand gekomen dankzij de ambities en ondersteuning van de gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, Rotterdam The Hague Airport, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Bereikbaar Haaglanden, de Verkeersonderneming en Schiphol Real Estate, die Moves inzetten om de regio bereikbaar en leefbaar te houden.

Over Donkey Republic

Donkey Republic is een grote aanbieder van deelfiets oplossingen in Europa. Donkey Republic wil zo het leven in de stad beter en betaalbaar maken, waarbij verantwoordelijk deelvervoer helpt de weg naar een duurzame deeleconomie vrij te maken. Donkey Republic breidt zich snel uit binnen Europa en heeft al zo’n 13.000 fietsen in 70 verschillende steden.

Dit is meer nieuws

Naar al het nieuws