Kick-off Moves groot succes

Woensdag 11 december 2019 was de officiële kick-off van de MaaS Pilot Rotterdam Den Haag en Airport op de bovenste verdieping…

Woensdag 11 december 2019 was de officiële kick-off van de MaaS Pilot Rotterdam Den Haag en Airport op de bovenste verdieping van het Deloitte kantoor in de Maastoren aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Aanwezig bij deze kick-off waren de opdrachtgevers, partners, vervoerders, gemeentes, werkgevers en andere betrokken partijen.  Gedurende de dag werd MaaS breed geïntroduceerd en de verschillende partners van de MaaS Moves pilot gepresenteerd. Uiteraard kwamen ook de opdrachtgevers aan het woord en werden de ontwikkelingen en uitdagingen in de regio waaraan MaaS een bijdrage aan kan leveren.

In het middagprogramma werd er kennisgemaakt met gemeentes en overheden. Deze gaven toelichting op urgente mobiliteitsuitdagingen in de regio, de eigen rol ten aanzien van de pilot en de betekenis voor de eigen organisatie. In interactieve sessies werden de kenmerken van de verschillende doelgroepen besproken en vond er discussie plaats over de inhoud van de pilot. Tot slot werd de dag plenair afgesloten en gezamenlijk bepaald wat de deze pilot tot een succes gaat maken. Succesfactoren die onder andere aangedragen werden waren; beginnen bij wat er al is en kansen benutten die zich van daaruit aandienen, schaal maken, samen co-creëren want deze MaaS Pilot moet meer zijn dan alleen een app. Al met al een zeer geslaagde dag met de juiste energie en inhoud om de volgende stap te zetten in deze pilot.

De komende tijd worden er co-creatie sessies georganiseerd met als doel het definiëren van de behoefte van drie verschillende reizigersgroepen (internationale reizigers, multimodale reizigers en de werknemers). Hiervoor worden uitnodigingen verstuurd, mocht je geen uitnodiging ontvangen voor 1 januari 2020 en toch willen deelnemen aan een sessie? Neem dan contact op met info@moves.nl.

De belangrijkste slides zijn beschikbaar

Bekijk ter inspiratie de videos:

The Future of Mobility Bron: Deloitte
Partner HUUB Bron: HUUB
Partner Tranzer Bron: Tranzer

Dit is meer nieuws

Naar al het nieuws